In de krant!

28-10-2017
Journalist Adrie van Neervoort (Mooi Son en Breugel) was bij onze opening en schreef er een leuk artikel over!

Creatieve opening van nieuwbouw de Sonnewijzer

Donderdag 28 september jl. was het dan zover, de officiële opening van de nieuwbouw van basisschool de Sonnewijzer aan de Ruijsdaelstraat 6 in Son en Breugel.

Door: Adrie Neervoort

Het was geen standaard opening, alhoewel er uiteindelijk toch een lintje werd doorgeknipt. Het was een opening waarbij alle leerlingen van deze brede school waren betrokken. Gedurende de bouw hadden de kinderen geluidsopnames gemaakt van het bouwproces. Deze geluiden dienden als basis voor een muzikale compositie gemaakt door Wikke van Wershoven. We kennen hem ook als  dirigent van het Lampegats Gemengd Mannenkoor en  Ameezing Eindhoven en hij wist ook dit evenement grandioos welklinkend te begeleiden.

Klits, klets, klanderen  
De kinderen gaven een uniek en ongelooflijke show waarbij het bouwgeluid dat lang had geklonken op het terrein waar nu het nieuwe gebouw stond werd nagebootst met hamers, stenen, buizen en wat al niet meer. Maar op een zodanige wijze dat er sprake was van een ritmisch geluid, dat overging in de muziek van het orkest, dat samen met de kinderen zo een passende muzikale compositie ten gehore bracht. Een echte Sonnewijzer compositie. Eigenwijs en smaakvol.

Een uitdagende nieuwe leeromgeving
Het is een nieuw gebouw op een oude vertrouwde locatie, dat is dan ook het enige vergelijk dat je kunt maken met de oude en nieuwe situatie. Het buitenterrein is voorzien van de meest uitdagende speeltoestellen. Er is zelfs een heuvel met een tunnel en een glijbaan. De toestellen staan op het ruime en bosrijke buitenterrein van de school. Maar ook de school zelf is royaal van opzet en kent enkele zeer praktische oplossingen en ruimtes. Zoals een ruimte om te sporten die tevens gebruikt kan worden voor toneel en theateruitvoeringen van de school. Maar ook kleine ruimtes op de gang waar leerlingen afgezonderd van de klas kunnen werken als dit nodig is.
Zoals ook al in een eerder artikel in onze krant over de nieuwbouw van de Sonnewijzer te lezen was is er in het nieuwe gebouw sprake van een open en transparante leeromgeving. 

Een echte multifunctionele accommodatie
Zowel de basisschool als KoreinKinderplein maken gebruik van het gebouw. En daar is in het ontwerp dan ook rekening mee gehouden. De school is een speelplaats, ontmoetingsplek, een park, kinderplein, straat, bos, museum, theater maar ook een dagelijks aangename en sociaal vormende ontmoetingsplaats.

Toch nog een lintje  
De gebruikers zijn, zoals ze zelf zeggen, lyrisch over het resultaat. En dat was ook te merken tijdens de officiële opening. Na de bedankjes en de complimentjes aan iedereen die de nieuwbouw mogelijk hadden gemaakt bracht Wethouder Vortman namens de gemeente wat passende cadeaus had ook lovende woorden voor het resultaat van de nieuwbouw en de wijze waarop deze tot stand is gekomen. Als slot lieten de leerlingen van klein tot wat groter een wervelende dansshow zien waarna uiteindelijk de jongste en oudste leerling samen met wethouder Vortman ieder een lint doorknipte ten teken van de officiële opening. 
Een unieke opening, waar nog lang over zal worden nagepraat binnen en buiten het nieuwe schoolgebouw

Bekijk het hele artikel hier